Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan lehet az influenzából gyorsabban kigyógyulni

2008.12.07

Hogyan tudnék az influenzából gyorsan kigyógyulni? Kellemetlen felsőlégúti valószínű vírusos fertőzést szedtem valahol össze .Napok óta folyik az orrom ,a fejem akkora mint egy dézsa és kínzó ,egyre mélyebbről jövő nehezen felszakadozó köhögés gyötör . Segítsen rajtam ha tud !

Az influenzát a legjobb elkerülni .Ennek több lehetősége is létezik .A legbiztosabb módja a védőoltás és az immunrendszer „csúcsra járatása”. Ha már megkapta a „náthát” ,a hagyományos háziorvosi „ ellátás mellet a következőket teheti : szedjen naponta 500 mg C-vitamint .Töltse föl a szervezetét mikroelemekkel és vitaminokkal (az ismertebb készítmények a Béres csepp ,Aktivál ,Centrum tabletta ).Egyen sok zöldséget ,gyümölcsöt , főleg citromot ,fogyasszon minél több frissen készített narancs ,citrom és grapefruit levet .Kevesen tudják ,hogy a leghatásosabb ,a gyógynövény könyvekben sem szereplő ,gyógyír a vöröshagyma tea . Elkészítése: két közepes nagyságú vörös hagymát kb. 1.2 l vízben megfőzi , 20 percig állni hagyja , leszűri és ha szükségét érzi mézzel édesítve két –három kortyonként elosztva fogyasztja .Fontos ,hogy naponta frissen készüljön a hagyma tea .A vöröshagyma fitoncid tartalma javítja a hurutos állapotot ,vírus és baktériumcsökkentő és nyálkaoldó hatású .Zölden fogyasztva C-vitamin tartalma is jelentős .
A mellkasi hurutokkal járó nyálkahártya gyulladás kellemetlen következményeit a legősibb módon izzasztással lehet mérsékelni .Ennek elegánsabb ,de költségesebb módja a szauna ,infraszauna használata .Néhány tízezer forintért már beszerezhető a hordozható változat is ,amit egy család jól ki tud használni .
Ha nincs szaunázási lehetőség akkor vegye elő a nagymamától ismert házi eljárást: öltözzön be a legmelegebb jó nedvszívó anyagból készült pizsamájába .Egy másik pizsamát helyezzen készenlétbe .Vegye elő a legmelegebb paplant és plédjét ,ha van még otthon akkor a pehelydunyhát .Vegyen be egy Algopyrin tablettát és bugyolálja be magát egy lepedőbe ,majd takarja be az egész testét a legmelegebb takaróba .A háziasszonyok ismerik a befőtt eltevéskor alkalmazott dunsztolást .Tehát dunsztolja be az egész testét melegen. Előnyös ha a fejére egy kisebb párnát helyez ,vagy kötött sapkát vesz fel ,mert így az agyban lévő” hőközpont” is felmelegszik és hatásosabb lesz az izzasztás.Legyen nagyon türelmes ,kitartó, szinte fakír . Ha lehet minimum 1-1,5 óráig izzadjon ,amíg csavarni nem lehet a vizet a pizsamából .Ekkor gyorsan keljen ki az izzasztó pakolásból ,törölje magát szárazra és dörzsölje be a testét sósborszesszel .Vegye fel a meleg száraz pizsamát és úgy fogja magát érezni mintha újjászületett volna .A bátrabbak a kúrát forralt ,vagy hagyományos hőmérsékletű borral is kiegészíthetik .Ki-ki a kapacitásának és ízlésének megfelelően .A módszerrel a kellemetlen influenzás folyamat( amire korábban azt mondtuk ,hogy gyógyszerrel egy hétig ,gyógyszer nélkül hét napig tart) manapság két hétig is elhúzódhat,ha odafigyelünk  némileg  rövidíthető .Szeretettel : Dr. Gere Tibor természetgyógyász .

Mesteremtől kapott recept szerint gyors javulás érhető el a Grape Vital cseppekkel .Egy pohár vízbe 15 cseppet kell tenni és mélyen gargarizálva lenyelni a folyadékot,naponta háromszor.Sok fokhagymát ,hársfateát és hársfarügyet kell hozzá fogyasztani.

Mindenkinek gyors felépülést kivánok Dr Gere Tibor

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.