Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Krónikus Fáradtság Szindróma

2009.07.26

Frissítve 2014.01.

Nem vagyok képes kipihenni magam,nem tudok  koncentrálni,már a szex sem érdekel,állandóan fáradt vagyok. Mi okozhatja?( Részlet egy olvasói levélből )

A leírt tünetekből a Krónikus Fáradtság Szindrómára (KFSz) lehet következtetni. Ez korunk egyik nemkívánatos ,sajnos tömeges méretűvé váló, betegségtünete .Az új kihívások ,a növekvő társadalmi szociális terhek ,a folyamatos megfelelési kényszer ,a társadalmi kapcsolatok zavarai ,a civilizációs ártalmak ,a fogyasztói társadalom szélsőséges hatásai egyre több embert temetnek maguk alá.

Ennek eredménye a befelé fordultság ,a környezet iránti érdektelenség ,önvádaskodás ,ingadozó lelki –és kedélyállapot ,depresszív megnyilvánulások , bűntudat.

A jelenséget a szervezet energiarendszerének tartós hiánya , a szervezet  védekező rendszerének teljes kimerülése hozza létre .További jelei az ásítozás ,aluszékonyság ,főleg ebéd után ,változó látásélesség ,szívelégtelenség a rossz oxigén és energia ellátottság miatt,vese alulműködés ,fázékonyság főleg a lábvégeken .

A folyamat azonban itt nem áll meg . Elromlik a szervezet sav-bázis rendszere , összeomlik az emésztés ,előkerülnek a mindég készenlétben álló gombák ,allergiás folyamatok ,gyulladások ,szivárgó bél szindróma ,bélkiöblösödések ,ízületi gyulladások ,májenzim értékemelkedés,nőknél hüvelyfolyás ,bőrbetegségek tarkítják a „palettát”.

Mit kell tenni? Helyre kell állítani a szervezet pszichés státusát .Az oxigénhiányt enzim (Q 10) és oxigénnel dúsított vízzel kell megszüntetni. Méregteleníteni kell a szervezetet,helyre kell állítani ,probiotikumokkal ,helyes táplálkozással a mikrobiológiai egyensúlyt .Meg kell a gócokat szüntetni a testben ,lélekben és a környezetben. Dr.Gere Tíbor

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nagytelek

(Raffai László, 2009.12.06 17:51)

Sok tekintetben magamra ismertem.